5 tips die je moet weten voor je aan Crypto begint: Een gids voor beginners


Als je tegenwoordig naar de enorme wereld van crypto kijk, zie je dat de populariteit dagelijks blijft stijgen. Steeds meer nieuwe mensen verdiepen zich in de blockchain en cryptomunten.

Ben jij aan het uitzoeken hoe je bitcoin, ethereum of andere bekende crypto kunt kopen? Wees niet beduusd als het in het begin een beetje verwarrend uitziet. Het is gelukkig simpel en eenvoudig om ermee te beginnen.

5 tips die je moet weten voor je aan Crypto begint

In dit artikel zie je de stappen die je kunt nemen om vandaag nog te beginnen met cryptocurrency investeren. Je zal zien dat de eerste stap is om jezelf te onderwijzen over dit onderwerp. Leer zoveel je kan over de blockchain en hoe het systeem in elkaar zit, voordat je ermee start.

Begrijp waarin je zal investeren. Kies dan voor een grote en bekende cryptobroker en creëer een account, gebruik deze broker om je gekozen cryptocurrencies te kopen.

Verder zullen we zien hoe je de munten kan beheren en wanneer je ze moet verkopen. Als laatst krijgen we een kleine conclusie en een aantal tips voor nieuwe crypto investeerders.

Leer over blockchain en crypto

Als eerst zal je meer over de wereld van blockchain te weten moeten komen. Doe research over de populaire cryptocurrencies. Waarom de markt op en neer gaat, en de welbekende volatiliteit.

Zorg ervoor dat je begrijp wat de functie van een bepaalde cryptomunt is, en welke het beste voor jouw is. Momenteel zijn er honderden cryptomunten op de markt, allemaal hebben hun eigen functies en voordelen. En er komen dagelijks nieuwe munten erbij.

Wat is een blockchain

Blockchain is een gedecentraliseerde database systeem. In deze nieuw soort database kunnen transacties worden opgeslagen in de vorm van blokjes. Deze blokjes bevatten alle informatie over de transactie.

Om de gegevens te wijzigen als er bijvoorbeeld een andere transactie plaatsvindt, wordt er een nieuwe blokje gecreëerd. Het blokje wordt dan geketend aan de vorige blokjes.

Zo is het onmogelijk te frauderen of valse gegevens te creëren. Want de blokjes met de juiste informatie die eerder geplaatst werden in de blockchain zijn vast, je kunt ze niet verwijderen.

In dit geval is de transactie een betaling met digitale munten. De cryptocurrency blockchain is gedecentraliseerd. Er zijn miljoenen systemen rond de hele wereld die deelnemen aan een bepaalde crypto-blockchain zoals Bitcoin.

De crypto-transacties zullen geverifieerd worden door alle systemen wanneer er een blokje geplaatst wordt. Jij kunt ook deelnemen aan deze wereldwijde systeem door middel van crypto mining.

Hier kun je jouw computing power lenen aan de blockchain, dan krijg je cryptomunten in compensatie. Miners gebruiken vaak GPUs, ook wel videokaarten genoemd voor de processing snelheid die ze bieden.

5 tips die je moet weten voor je aan Crypto begint

Kies een veilige cryptobroker

Om een cryptomunt te kopen heb je een cryptobroker nodig. Een cryptocurrency exchange of cryptobroker is een platform voor kopers en verkopers van cryptomunten.

Bekende cryptobrokers als Binance, crypto.com, Etoro, Uphold en Coinbase hebben gebruiksvriendelijke interfaces voor beginners. Ook bieden ze de klant veilige en gemakkelijke aankoop opties.

Deze brokers hebben ook geavanceerde performance charts en een aantal trade types. Maar het is belangrijke dat je niet in de war raakt met deze interfaces. Het zal wel intimiderend lijken voor nieuwe crypto investeerders. Je kun je later wel in deze types in strategieën verdiepen.

Gelukkig hebben de meest crypto brokers beginner-vriendelijke standaard interfaces die gemakkelijk te begrijpen zijn. Als je een veilige broker hebt gevonden kan je zien wat de voor- en nadelen zijn en de kleine vergoedingen die betaald moeten worden.

Kies je eerste cryptomunt

Als je al een account hebt gecreëerd en geverifieerd bij je gekozen cryptobroker kun jij je eerste cryptomunt kiezen. Er zijn namelijk enorm veel cryptomunten waaruit je kunt kiezen.

De meeste crypto brokers bieden je de mogelijkheid om fractionele aandelen te kopen van een cryptocurrency. Je hoeft dan niet een hele cryptomunt te kopen, iets dat je duizenden zal kunnen kosten.

Bij het beginnen met crypto is het vaak aangeraden dat je een cryptomunt kiest uit de tien grootste cryptocurrencies.

Als we kijken naar de marktkapitalisatie van cryptocurrency zijn de grootste munten: Bitcoin, Ethereum, Tether, Binance-Coin, Cardana, Dogecoin, XRP, USD Coin, Polkadot en Uniswap. Alle munten hebben hun eigen speciale kenmerken, functies en waarden.

5 tips die je moet weten voor je aan Crypto begint

Doe research over je cryptomunten

Om voor de juiste cryptomunt te kiezen zal je eerst zelf research moeten doen. Vooral als voor het eerst erin investeert. Kijk welke betalingsmethode het beste is voor jou.

Begrijp de potentiële voor- en nadelen van de transactie. De waarde van de meeste cryptomunten zijn afhankelijk van de vraag en aanbod op de markt. Je crypto-activa zal waardevoller worden naarmate de markt optimistischer wordt.

Beheer coins in een wallet

Als je al cryptocurrencies hebt gekocht zal je een opslag methode moeten selecteren.

Het is zeer belangrijk dat je een veilige opslagplaats ervoor hebt. Want het is mogelijk om je munten te verliezen. Koop je crypto bij een exchange wordt het opgeslagen in een crypto-wallet. Deze wallet zal gekoppeld zijn aan die exchange.

Het is dan een zeer goed idee om het naar een veiligere locatie te verplaatsen. Je hebt de keuze om de munten in een hot wallet of cold wallet te zetten.

Wat is een wallet

Een wallet is een veilige plaats waar je alle cryptocurrencies die in je bezit zijn kunt opslaan. Hot wallets zijn crypto-wallets die online door computers of telefoons opgeslagen worden.

Je hebt internetverbinding nodig om er toegang toe te krijgen. Cold wallets zijn externe apparaten die niet verbonden zijn met het internet. Je kunt cryptomunten opslaan in harde schijven en USB-drives. Cold wallets zijn het veiligste optie om je cryptocurrencies te bewaren. Zorg wel ervoor dat je de bijbehorende sleutelcodes niet kwijtraakt.

5 tips die je moet weten voor je aan crypto begint

Begin met een oefenbedrag

Begin altijd eerst met een oefenbedrag, het minimumbedrag voor de meest crypto brokers zijn ongeveer tien euro’s. Het is belangrijk dat je de verschillende trading platforms begrijpt.

Oefen risicomanagement strategieën en technieken. Investeer niet meer dan je kunt verliezen. In de wereld van cryptocurrency zal je vaak ook geduld moeten hebben. Vooral als je investeert met lange termijn in mind.

Spreiding

Verspreiden van je geld kan tot een grotere crypto portefeuille leiden. Het is ook iets die je kunt doen om het risico te verlagen. Ga nooit “all in” met je investeringen, vooral niet in deze zeer volatiele wereld.

Spreiding betekent de je je geld over verschllende investerigen verspreid. Als een investering het dan niet zo goed doet kunnen de andere de verliezen goed maken. Het doel hiervan is om het rendement te maximaliseren.

Verkoop bij winst

Zoals we weten wordt de waarde van cryptomunten bepaald door vraag en aanbod. Om winst te maken zal de vraag sneller moeten stijgen dan het aanbod. Dan zal de prijs omhoog gaan, er komt een piek in de waarde van de munt. Verkoop de cryptomunt tijdens deze periode. Als de waarde zijn piek al heeft bereikt zal het langzaam of razendsnel weer dalen.

5 tips die je moet weten voor je aan Crypto begint

Conclusie

Je zal allereerst ervoor moeten zorgen dat je financiën in orde zijn voordat je gaat investeren. Maak een noodfonds, zo kan je vrij bewegen in de crypto wereld en goede beslissingen maken.

Het hebben van een noodfonds kan leiden tot minder druk en stress. Als je al in het bezit ben van een gediversifieerde portefeuille van beleggingen is het perfect. Dan kunnen alle crypto-investeringen een onderdeel worden van jouw portefeuille.

Het zal wel wat tijd nemen om het onder de knie te krijgen. Wees niet bang om beslissingen te nemen en fouten te maken. Als je wat eruit hebt geleerd is het geen mislukking maar een succes, want je bent wijzer geworden.

Natuurlijk kun je ook de verschillende strategieën gebruiken om het risico te verminderen. Maar het belangrijkste stap die je moet nemen is om zelfverzekerd ermee van start te gaan.

FAQ

Hoe kan ik mijn cryptomunten veilig bewaren?

Er zijn verschillende manieren om je cryptomunten te bewaren. De meest gebruikelijke manier is om ze in een portemonnee te bewaren. Er zijn warme portemonnees en koude portemonnees

Hot wallets zijn online portemonnees die op computers of telefoons worden opgeslagen. Je hebt internettoegang nodig om ze te gebruiken. Koude portemonnees zijn offline apparaten die geen internetverbinding nodig hebbem. Je kunt cryptomunten opslaan in harde schijven en USB drives.

Wat is een goede manier om te beginnen?

Een goede manier om te beginnen is door eerst een klein bedrag te investeren. Op die manier kun je wennen aan de verschillende handelsplatforms en begrijpen hoe ze werken. Het is ook belangrijk dat je leert over strategieën voor risicobeheer en technieken. Investeer niet meer dan je kunt verliezen.

Hoe maak ik winst?

De waarde van cryptomunten wordt bepaald door vraag en aanbod. Om winst te maken zal de vraag sneller moeten stijgen dan het aanbod. Dan zal de prijs stijgen, er zal een piek in de waarde van de munt zijn. Verkoop de cryptomunt tijdens deze periode. Als de waarde zijn hoogtepunt al bereikt heeft, zal ze weer langzaam of razendsnel dalen.

Wat is een goede manier om risico te verminderen?

Een goede manier om risico te verminderen is je geld over verschillende beleggingen te spreiden. Spreiden betekent investeren in verschillende cryptomunten. Als één munt het niet goed doet, kunnen de andere het goedmaken.

Het doel is om verliezen te minimaliseren en opbrengsten te maximaliseren. Maar zoals bij alle investeringen is er altijd risico met verbonden en zeker in de crypto wereld

Recent Posts